Головне

Український багатоборець Касьянов: У мене зарплата 1700 гривень

25.03.2016 17:16 1697 0

Герой минулого в Портленді, США, чемпіонату світу з легкої атлетики, українець Олексій Касьянов заробляє всього 1700 гривень на місяць.

Про це сам спортсмен повідомив під час веб-конференції на XSPORT.ua, де також поділився враженнями від турніру і від своєї довгоочікуваної медалі.

"Мені здається, в Україні теж зараз приділяється багатоборству більше уваги. Мені багато прийшло поздоровлень і побажань подальшого успіху. Не пам'ятаю, щоб раніше стільки людей приділяло цьому увагу", - зазначив він.

"Найбільше мені подобається стрибати в довжину, бігати бар'єри і дистанцію, якої у нас немає - 200 метрів. Ці дисципліни я дуже люблю і часто в них змагаюся", - додав Касьянов.

Світлина АР

За його словами, в Україні без закордонних зборів просто неможливо підготуватися.

"У нас без закордонних зборів просто неможливо підготуватися, тому я про це навіть не замислювався. Ми вже навчилися організовувати побут, навчилися готувати, знаємо де краще купувати продукти. Ми протягом 8 років готуємося в одному і тому ж місці в Португалії. У нас вже немає проблем з адаптацією, приїжджаємо як до себе додому", - зазначив він.

"Хто і як фінансує мою підготовку? Збори фінансує наше Міністерство, зараз якось змінилися повноваження, більше перейшло федерації. Вони організовують збори, але звичайно ж ми витрачаємо свої гроші в підготовку до змагань, тому що тих грошей, які нам платять, у мене це 1700 грн, не вистачає", - повідомив багатоборець.

Світлина Facebook спортсмена

На думку Касьянова, це все можливо легко змінити, якщо надати податкові пільги людям, які фінансують спорт.

"Ми з Анною (дружина Касьянова, прим.ред) вкладаємо всі зароблені за рік гроші в наступний. А по-іншому просто не виходить, якщо ти хочеш добре виступати і перебувати на топових позиціях рейтингу. Як мені здається, можна було б все легко змінити: надати податкові пільги людям, які фінансують спорт", - висловив думку Олексій.

"Тоді не було б проблем зі спонсорами. Наприклад у німецьких спортсменів місця на футболках не вистачає, щоб розмістити всіх своїх спонсорів. Паскаль Беренбрух, який вже давно не виступає на високому рівні, до сих пір має велику кількість спонсорів, і під час виступів робить собі переводки на руки, щоб розмістити на собі всю рекламу", - резюмував Касьянов.

Світлина Facebook спортсмена
Коментарі ()