Головне

Блонська розповіла про причини вживання допінгу

29.12.2008 11:08 689 0
Блонська розповіла про причини вживання допінгу
Українська легкоатлетка Людмила Блонська, яку позбавили срібної медалі олімпійських ігор у Пекіні через допінг і довічно дискваліфікували, розповіла про причини вживання заборонених стимуляторів та свою відповідальність.

"Я прошу пробачення у всіх олімпійців, у всіх спортсменів, у всіх тренерів і керівників, які брали участь у Олімпіаді, бо відбувся такий негативний момент. Так, я приймала, напевно, препарати, які не знаю яким чином опинилися у мені, адже за власною ініціативою я не приймала.

Яким чином препарат опинився у моєму організмі я не знаю. Те, що знайшли у мене заборонений препарат, не знімає з мене відповідальності. У тій чи іншій ситуації винна я, і я це визнаю. Як це сталося - це мої проблеми.

Насправді, приймала чи не приймала, це питання краще ставити моєму чоловіку. Бо і мені, і йому краще відомо, що моєю підготовкою займався він. А те, що друкували, що він мене бив і примушував приймати, - це повна брехня. Сімейні розбори - це сімейні розбори, а особисте життя у спорті - це особисте життя у спорті.

Це був психологічний удар по голові, я не хотіла нікого ні бачити, ні чути, я була злою, розчарованою. Мені хотілося побути самій, з дітьми, зрозуміти, що відбувається.

Я дуже довго не могла зрозуміти, що відбувається, як це могло статися, намагалася знайти якісь виправдання, якось з'ясувати цю ситуацію. Я зрозуміла, що все марно. Колишній мій чоловік не захотів розмовляти, і у мене не було великого бажання з ним зустрічатися.

Я повністю зайнялася вихованням дітей, зайнялася сім'єю - це двоє дітей і я. Це для мене набагато важливіше, ніж те, що відбувалося довкола мене.

Людмила Блонська, фото АР
Було дуже неприємно, було боляче, не дуже прикро, що 17 років, які я провела у спорті

Мета була - Олімпіада, і мета - завоювати медаль. І коли 17 років до цього йшла, і коли її заробляєш і потім мусиш віддавати - це дуже боляче і неприємно.

Одна близька подруга сказала - не можна бути такою наївною, не можна усім довіряти. А я довірилася.

Розставили крапки над "і", і я рада, бо краще, щоб чоловік жив із улюбленою дівчиною, а я жила з дітьми. Ми обоє будемо щасливі, він може приїжджати до дітей. Усі від цього лише виграють.

Я не лишилася сама. Життя показало, де мої друзі. Я не можу собі дозволити бути слабкою, адже люди приходять і йдуть, а у мене двоє дітей, про яких треба думати".

За матеріалами tsn.ua

Коментарі ()