Головне

Кревсун: "Керівництво збірної не включило до складу делегації у Барселону мого тренера"

19.07.2010 14:32 495 0
Кревсун: "Керівництво збірної не включило до складу делегації у Барселону мого тренера"

Юлія Кревсун в інтерв'ю розповіла не лише про майбутні плани, але і про неприємний інцидент, який стався між тренером Юлії, Ігорем Ліщинським і керівництвом збірної.

- Вітаємо Вас із перемогою на чемпіонаті та "швидкими секундами" у попередніх забігах. Хотілося б відразу запитати, чому Ви вирішили бігти швидко у забігу?

-  Приємно здобути перемогу у рідному місті, при цьому отримувати від бігу відчуття легкості та впевненості у своїх силах. А у забігу вирішили пробігти на результат з кількох причин. Можна було б звичайно пробігти повільно, адже у фінал потрапляли навіть з результатом 2:09. Але в останній раз у цьому сезоні я стартувала у Римі, і за ці три тижні трохи втратила відчуття змагань. Хотілося для впевненості пробігти швидко, тим більше, що тренер говорив, я готова вибігати з 1:59.

Окрім того, з досвіду знаємо, що на великих турнірах найвідповідальнішим є півфінальний забіг, де вже треба показувати високі результати. До речі, з невідомої причини на чемпіонатах і кубках України стали застосовувати практику розширених забігів у фіналі - допускають до 12 осіб, а взимку 8! У мене у забігу стартувало 11 спортсменів! За такої кількості при повільному бігу завжди є ризик отримання травми. Тому ми вирішили бігти швидко.

- А 400 метрів у перший день змагань навіщо Ви бігли?

- На чемпіонаті Європи 800 метрів треба буде бігти у три кола. Тому вирішили пробігтися 400 м для імітації першого кола змагань. До того ж, я люблю бігати 400 м. Я легко виграла свій забіг і потрапила у фінал. Думаю, якщо б бігла у фіналі на 400 м, вибігла б з 53 секунд.

- Ви завоювали путівку на чемпіонат Європи до Барселони. Як плануєте провести підготовку останніх трьох тижнів перед чемпіонатом? Де будете стартувати?

- Після зимового сезону ми з тренером сконцентруватися на підготовці до Барселони і з цієї причини вирішили не прагнути потрапити на командний чемпіонат Європи. Підготовка пройшла добре, виконала великий обсяг роботи. Я дуже хочу добре виступити у Барселоні, тим більше почуваю себе чудово. Перед Барселоною поїду змагатися у Гейтсхед (інтерв'ю бралося до виступу у Великобританії, - прим. Чемпіона). Там буде бігти одна з моїх головних суперниць Медоус, подивлюся у якому вона стані.

Треба сконцентрувати на майбутніх змаганнях, накопичити енергетики та психологічно налаштуватися. Шкода тільки, що керівництво збірної вважало за потрібне не включити до складу делегації на чемпіонат Європи мого особистого тренера - Ліщинського Ігоря Івановича. На таких турнірах, я вважаю присутність тренера необхідною. Адже бігти треба три рази і без його допомоги мені буде дуже важко.

У нашій групі тренер і психолог, і масажист, і біохімік, і лікар, і всього цього я буду позбавлена у Барселоні. А коли у команді не вистачає масажистів, лікарів і відсутній біохімік, то виступати без тренера ще важче. Ми спочатку дуже засмутилися, але подумавши, вирішили не псувати нерви. Нехай це буде на совісті керівництва збірної. Я тренуюся та виконую свою роботу для себе, своєї родини та близьких. Я поїду до Барселони і буду змагатися не для тих, хто рахує очки та медалі, а для себе і всіх тих, хто переживає за мене і бажає мені успіхів! А тренер однаково поїде на чемпіонат Європи, чого б це нам не коштувало.

Ситуацію, що склалася, ми попросили прокоментувати особистого тренера Юлії Ігоря Івановича Ліщинського.

- Як керівництво збірної аргументувало той факт, що Вас не включили до складу делегації?

- Дуже просто, сказали, що ці місця були віддані у якості заохочень, тим тренерам, спортсмени яких на Кубку Європи добре виступили. На запитання, що це ж не туристична поїздка, і ми туди їдемо працювати, а не відпочивати, я зрозумілої відповіді не отримав. Моє обласне керівництво і я пропонували компромісний варіант - оплатити переліт та перебування за свій рахунок, і просили посприяти федерацію в оформленні акредитації. Але, на жаль, і такі пропозиції відкидаються.

Загалом, у мене складається враження, що у збірній зараз не все добре із розумінням ролі особистого тренера у досягненні високих результатів їхніх учнів. Виходить, що тренер має півроку проводити разом зі своїми учнями на зборах і тренуваннях, а коли настає момент головного старту, то тут тренер вже не потрібен! Дуже шкода, що керівництво збірної змушує дуже сильно нервувати моїх спортсменів у цей відповідальний період. Але я постараюся докласти всіх зусиль, що б наша робота не була даремною.

- І які зараз будуть Ваші дії?

- Ми продовжуємо працювати у звичайному режимі. Наразі я займаюся закупкою авіаквитків і бронювання готельного номеру. Проробивши таку колосальну роботу протягом півроку, і кинути її на півдорозі, ми не дозволимо. Адже на чемпіонат Європи їде ще один мій учень Олександр Сітковський, який виступатиме у марафоні.

Для того, що б з'ясувати причину, чому не включили до складу делегації, які вирушають до Барселони тренера Ігоря Ліщинського, ми спробували зв'язатися з головним тренером збірної України з легкої атлетики Апайчевим Олександром Валентиновичем, але наші спроби виявилися безуспішними.

Уже у понеділок, 19 липня, кореспондент "Чемпіона" зв'язався з Ігорем Ліщинським, який розповів, що керівництво збірної таки надасть йому акредитацію на чемпіонат Європи. Проте оплачувати поїздку буде сам тренер за допомогою обласного керівництва. Також Ліщинський проживатиме окремо від своїх підопічних і команди.

Коментарі ()