Головне

Наталія Добринська: "Спортсменам завжди складно завершувати кар’єру"

28.10.2013 14:15 500 0
Наталія Добринська: "Спортсменам завжди складно завершувати кар’єру"

У неділю, 27 жовтня, Наталія Добринська офіційно оголосила про завершення кар’єри.

Про причини такого рішення та плани на майбутнє вона розповіла у коментарі прес-службі Федерації легкої атлетики України.

- Спортсменам завжди складно завершувати кар’єру. Завжди здається, що ти ще можеш багато чого зробити. Але в мене трішки зникло бажання виступати. Я відчувала, що здорова, ще можу змагатися й маю на це сили. Я готувалася до чемпіонату світу в Москві, але необхідного налаштування і бажання все ж забракло.

- Якось Ви сказали, що любите всі без винятку види багатоборства, бо якщо якийсь з них не любити, то й він не любитиме тебе...

- Саме так. І таке ж відношення повинно бути до всього в комплексі. До того, що ти робиш, необхідно ставитися з повагою.

При прийнятті рішення щодо завершення кар’єри я, звісно, радилася з іншими людьми, багато спілкувалася на цю тему, але саме моя позиція була вирішальною.

- Знаю, що ідей у Вас зараз безліч. Вирішили, чому саме приділите основну увагу?

- Конкретного проекту в мене немає. Але точно знаю, що хочу посприяти розвитку спорту, хочу бути корисною для свої країни. Мені хочеться дати щось Україні, крім перемог, які я їй принесла, коли виступала. Нещодавно мене обрали заступником голови Комісії атлетів ЄОК, і це відкриває певні перспективи. Я знаю спорт зсередини, а тепер зможу познайомитися з ним і з іншого боку. Насправді, ідей настільки багато, що тільки втілюй їх у життя.

Зараз у мене період навчання. І перше, що я зроблю, це в грудні поїду на цілий місяць до Великої Британії вивчати англійську мову. Поки що вирішую, в яке саме місто й школу. Для мене дуже важливо вивчити мову так, щоб я могла досить вільно нею спілкуватися. Це необхідно і для моєї роботи в Комісії атлетів ЄОК, і для моїх майбутніх проектів. Адже щоб вони були вдалими, необхідно буде мати контакти не лише всередині країни, а й на міжнародному рівні.

- Наталю, Ви захоплюєтеся гольфом, проте неодноразово говорили про те, що професійно ним займатися не будете. Тим не менш Ваші колеги все ж сподіваються на інше.

- Ми, професійні спортсмени, розуміємо, що для досягнення результатів потрібно тренуватися кожен день. А я граю, коли є час, хоча мені дуже подобається гольф. Ця гра стала багато в чому вирішальною в моєму житті, вона внесла зміну в нього. Але це вид спорту, до того ж олімпійський. І якщо хочеш досягти високих результатів, потрібно знову з головою зануритися в цю справу, їздити на збори... У жодному виді спорту не можна просто захотіти - і почати перемагати. Це все тяжка праця.

- Схоже, що життя поза спортом Вас аністільки не лякає?

- Спорт - це дуже класна штука. Життя - інше, і краще його почати раніше. Спортсмени часто намагаються відтягнути цей момент. Ми емоційні, відкриті, по-іншому до всього ставимося. Ми думаємо, що скрізь усе чесно. Знаємо, що є секундомір, рулетка, нас ніхто не обдурить. І ми думаємо, що в житті поза спортом все так само чесно, що як є така ж захищеність. Але в звичайному житті все буває трішки інакше. І у мене настав час почати своє нове життя. І я щаслива з цього, щаслива, що можу вчитися чомусь новому.

Зараз я, наприклад, можу спробувати себе в зимових видах спорту, чого не робила раніше. Є багато нових видів спорту, багато завдань, багато того, чим можна зайнятися. Головне, мати бажання, шукати новий інтерес. І тоді, я переконана, що нове життя буде не менш цікавим, ніж було спортивне.

ФЛАУ

Коментарі ()