Головне

Бубка буде балотуватися на посаду президента IAAF

28.01.2015 12:02 448 0

Зоряний український стрибун з жердиною і спортивний менеджер Сергій Бубка оголосив про рішення позмагатися за посаду президента Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF).

Про це давно очікуване рішення Бубка оголосив в середу, 28 січня, через свою сторінку в Твіттері, а також через офіційний сайт. Оголошенню передувало засідання Виконкому Федерації легкої атлетики України в Запоріжжі, члени якого проголосували за намір висунути Бубку в президенти.

За словами Бубки, він вирішив брати участь у виборах, "щоб віддати борг легкій атлетиці - спорту, який так багато дав мені в житті".

"Я багато років мав честь служити легкій атлетиці разом з Ламіном Діаком (чинним президентом IAAF - XSPORT.ua), колегами і друзями. Тепер, коли Президент вирішив не продовжувати каденцію, я готовий розвинути успіхи Асоціації, досягнуті під його керівництвом, і зберегти статус легкої атлетики як олімпійського спорту номер один, - цитує Бубку xsport.ua.

Нагадаємо, Сергій Бубка в 2007 році був обраний першим віце-президентом IAAF, а в 2011 - віце-президентом.

Єдиним суперником Бубки на виборах президента IAAF є британець лорд Себастьян Кое - дворазовий Олімпійський чемпіон і екс-рекордсмен світу у бігу на 1500 метрів. У 2012 році Кое був главою оргкомітету Олімпійських Ігр- 2012 в Лондоні, а зараз очолює Британську Олімпійську Асоціацію, аналог нашого НОК.

Коментарі ()