Головне

Гоцул: Згоден, що росіян варто не допустити на Олімпіаду

12.11.2015 10:55 331 0

Президент ФЛАУ Ігор Гоцул згоден з пропозицією WADA не допускати російських легкоатлетів на змагання, у тому числі, на Олімпійські ігри в Ріо.

"Звичайно, у світі спорту давно ходили розмови про те, що в російській легкій атлетиці, скажемо так, не все добре - в тому сенсі, що не завжди там грають за правилами.

Тому оприлюднення фактів не стало такою вже несподіванкою, але масштаби вражають - напевно, навіть тих, хто був посвячений в деталі. Особливо в тому, що стосується цілої державної системи застосування допінга і його приховання.

Ця історія показує, що Росія не зрозуміла тих змін, які відбуваються у світі в цілому і у світі спорту зокрема. Світ змінився, і те, що раніше було не скажу "нормою" - було присутнім в спорті, зараз неможливо.

Цей розрив у світосприйнятті проявив себе в спорті, і не лише в спорті, але і у багатьох інших сферах наших стосунків з Росією, стосунків світу з Росією як державою.

На сьогодні мені не відомо про якісь кардинальні рішення, хоча обговорюється дуже багато серйозних речей, зокрема, припинення повноважень представників Росії в міжнародних спортивних організаціях - WADA, Міжнародному Олімпійському Комітеті, IAAF. Також обговорюють можливість недопуску команди на змагання.

За великим рахунком думаю, це справедливо. Так, можна співчувати спортсменам і тренерам, які якоюсь мірою стали заручниками ситуації. Але якщо говорити такою ціннісною категорією, як чесна спортивна боротьба, то порушення справді є присутніми. І такі сурові санкції треба застосовувати, інакше ми не зможемо говорити, що на цих турнірах спортсмени змагаються в рівних умовах.

Якщо існують такі численні факти системних порушень, допустити їх було б нечесно по відношенню до інших спортсменів", - цитує Гоцула xsport.ua.

Коментарі ()