Головне

Російські легкоатлети відсторонені від усіх змагань IAAF

14.11.2015 08:55 1120 0

Рішення Ради IAAF пов'язано з допінговим скандалом, розслідуванням якого займалася незалежна комісія Всесвітнього антидопінгового агентства, росіянам загрожує заборона на участь у літній Олімпіаді-2016.

Про це пише Українська правда з посилання на dw.com.

За відсторонення проголосували 22 з 24 членів Ради, проти - всього один. Член Ради IAAF генеральний секретар Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) Михайло Бутов в голосуванні не брав участі.

Як повідомляє інтернет-портал gazeta.ru, IAAF позбавила Росію права проведення низки великих змагань в 2016 році. Зокрема, мова йде про командний чемпіонат світу зі спортивної ходьби в Чебоксарах і юніорський чемпіонат світу з легкої атлетики в Казані.

За словами глави IAAF Себастьяна Кое, немає ніяких гарантій, що російські легкоатлети зможуть взяти участь у літніх Олімпійських іграх 2016 року в Ріо де Жанейро.

"Це найсуворіше покарання, яке ми могли накласти. Але ми довго дискутували і дійшли одностайного висновку, що вся система виходить з ладу: не тільки в Росії, але і в світі, в цілому. Сьогоднішнє рішення - це тривожний дзвінок, і ми єдині в тому, що обман на будь-якому рівні не припустимий", - цитує Кое агентство sid.

У свою чергу міністр спорту Росії Віталій Мутко вважає, що російські легкоатлети візьмуть участь в Олімпіаді-2016.

"Я впевнений, що вдасться вирішити ситуацію з відстороненням ВФЛА до Олімпіади. Повторю: в російській легкої атлетики проблем не більше і не менше, ніж у решті світу. Смішно це все", - заявив Мутко агентству "Інтерфакс".

Як повідомлялось, незалежна комісія Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) 9 листопада опублікувала доповідь, в якій звинуватила Росію в грубих порушеннях антидопінгових правил і рекомендувала відсторонити російських легкоатлетів від участі в міжнародних змаганнях.

Коментарі ()