Головне

Оляновська та Бондаренко - найкращі легкоатлети 2015 року в Україні

02.01.2016 09:32 299 0

Завершилося голосування по визначенню найкращих легкоатлетів та тренерів України 2015 року у семи номінаціях.

Опитування традиційно проводилося серед членів Ради ФЛАУ, представників ЗМІ та вболівальників, йдеться у прес-релізі. Голоси кожної з груп при підведенні підсумків враховувалися як третина усіх голосів.

Найкращою легкоатлеткою країни було визнано Людмилу Оляновську. У 2015 році у спортивній ходьбі на 20 км вона здобула бронзову нагороду на чемпіонаті світу у Пекіні (1:28.13), встановила рекорд України та рекорд України серед молоді на Кубку Європи у Мурсії (1:27.09), а також здобула бронзову нагороду на молодіжному чемпіонаті Європи у Таллінні (1:28.41).
 
Найкращим легкоатлетом країни, другий рік поспіль, став стрибун у висоту Богдан Бондаренко, який здобув срібну медаль на чемпіонаті світу (2.33), а сезон завершив з третім результат у світовому топ-листі (2.37).

Найкращим тренером країни було визнано наставника та батька Богдана - Віктора Бондаренка.

Людмила Оляновська та Богдан Бондаренко. Світлина взята з uaf.org.ua

Титул найкращого молодого атлета країни (до 20 років) дістався метальнику молота Глібу Піскунову. Він здобув золоту нагороду на чемпіонаті світу серед юнаків у Калі (Колумбія) з рекордом чемпіонатів світу та юнацьким рекордом України (84.91).

Найкращою молодою атлеткою (до 20 років) стала багатоборка Аліна Шух, яка здобула бронзову нагороду юнацького чемпіонату світу (5896), а на командному чемпіонаті України серед юнаків у Луцьку встановила юнацький рекорд України (6079).
 
У ветеранській категорії у чоловіків найкращим визнано Івана Пушкіна, який упродовж 2015 року встановив світовий рекорд у спортивній ходьбі на 10 км у віковій групі М85 та здобув три золоті нагороди на чемпіонаті світу серед ветеранів у Ліоні, а також дві срібні нагороди на чемпіонаті Європи серед ветеранів у приміщенні у Торуні, Польща..

У жінок у категорії Мастерз найкращою легкоатлеткою України стала Валентина Крепкіна (W45, W50). Вона здобула бронзову нагороду на чемпіонаті світу серед ветеранів, чотири золоті та одну срібну нагороди на Європейських іграх ветеранів у Ніцці, золоту та срібну нагороди на чемпіонаті Європи серед ветеранів у приміщенні.

Коментарі ()