Головне

Олімпійський комітет Росії підтвердив позитивні допінг-проби 14 російських атлетів

24.05.2016 20:52 932 0

Олімпійський комітет Росії (ОКР) підтвердив, що результати перевірки допінг-проб 14 російських спортсменів з Олімпійських ігор 2008 року дали позитивний результат.

Ці 14 російських атлетів змагалися у трьох різних видах спорту, повідомляє ТАСС.

У заяві ОКР, опублікованій 24 травня, зазначається, що імена російських атлетів не повідомлятимуть допоки не будуть отримані повторні зразки і не розпочнеться офіційна дисциплінарна процедура.

Зазначається, що більшість спортсменів є легкоатлетами.

Серед підозрюваних у порушенні антидопінгового законодавства є й російська олімпійська чемпіонка зі стрибків у висоту Ганна Чичерова (На Олімпіаді 2008 року у Пекіні Чичерова виграла бронзу, а на Олімпіаді-2012 у Лондоні – золото).

Голова Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах вважає, що Росії можуть відмовити в участі в Олімпіаді-2016 у Бразилії, якщо звинувачення щодо підтримки вживання допінгу на державному рівні будуть підтверджені. 

Як повідомлялось, незалежна комісія Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) 9 листопада 2015-го року опублікувала доповідь, в якій звинуватила Росію в грубих порушеннях антидопінгових правил і рекомендувала відсторонити російських легкоатлетів від участі в міжнародних змаганнях.

Коментарі ()