Головне

Українці виграли 11 медалей на чемпіонаті Європи серед ветеранів

25.05.2016 16:45 440 0

20-22 травня найсильніші легкоатлети-ветерани континенту зібралися у Португалії, щоб узяти участь у чемпіонаті Європи серед ветеранів поза стадіоном.

Вперше турнір відбувся у 1989-му у Брюгге (Бельгія) і з того часу проводиться кожні два роки, інформує сайт Федерації легкої атлетики України.

Цьогоріч українці 11 разів піднімалися на п’єдестал пошани, що дозволило їм замкнути у медальній таблиці десятку найсильніших. Найбільше нагород - 90, 41 з яких золота, - виграли іспанці.

Три медалі у складі української команди виграли Віктор Недибалюк, Микола Ярмілко та Василь Карпович. Вони перемогли на півмарафонській дистанції у віковій категорії М60, були другими в естафеті 3х2 км і третіми на дистанції 10 км.

При цьому Недибалюк додав до колекції ще й дві особисті медалі: золото з півмарафону та срібло з бігу на 10 км.

Двома медалями може похвалитися Микола Панасейко (М80+): золотом зі спортивної ходьби на 30 км і сріблом на 10 км. Дві перемоги на цих же дистанціях у віковій категорії 85+ в Івана Пушкіна.

Дві медалі і в Антоніни Тишко. Вона змагалася зі спортивної ходьби на 10 км у віковій категорії 65+, де перемогла. На "двадцятці" Тишко фінішувала другою.

Світлина uaf.org.ua
Коментарі ()