Головне

НОК України не дозволив Ребрик виступити за Росію на ОІ-2016

30.05.2016 20:50 2204 0

НОК України напередодні Ігор-2016 ввів мораторій на розгляд питань, пов'язаних з дозволом виступати колишнім українським спортсменам за інші країни.

Про це повідомив віце-президент Національного олімпійського комітету України Ігор Гоцул.

Під цей мораторій підпадає ситуація з можливістю виступу за збірну Росії на Олімпіаді у Бразилії метальниці списа Віри Ребрик, стверджує ТАСС.

Питання про перехід чемпіонки Європи 2012 року зі збірної України у команду Росії було вирішено на початку серпня 2015 року після майже півторарічних переговорів між національними федераціями легкої атлетики.

Однак для того, щоб Ребрик мала можливість потрапити у заявку збірної Росії на Ігри 2016, потрібно отримати попередню згоду НОК України.

"НОК України не розглядав жодних питань як щодо Віри Ребрик, так і інших спортсменів. Я не думаю, що цей так званий мораторій буде знятий до початку Олімпіади у Ріо", - сказв Гоцул.

Віце-президент НОК також зазначив, що перш ніж МОК візьметься за розгляд питання Ребрик, він повинен дочекатися рішення IAAF про допуск російських легкоатлетів на Олімпіаду-2016.

Питання про допуск російської легкоатлетичної збірної до участі в Іграх-2016 буде розглянуто на засіданні ради IAAF 17 червня.

Нагадаємо, Росія була готова заплатити лише 20 тисяч доларів за перехід Ребрик.

Віра Ребрик. Світлина tass.ru
Коментарі ()