Головне

IAAF відмовила Ісінбаєвій і всім атлетам РФ крім Клішиної в допуску до ОІ-2016

10.07.2016 10:56 11605 0

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій відмовила всім російським легкоатлетам, в тому числі і стрибунці з жердиною Єлєнє Ісінбаєвій, за винятком Дар'ї Клішиної, у допуску до участі в Олімпійських іграх і в інших міжнародних змаганнях.

Про це заявив тренер Ісінбаєвої Євгєній Трофімов.

"Відмова прийшла всім, в тому числі й Єлєні. На підставі цієї відмови буде подаватися позов до суду (CAS), для того щоб відстояти права спортсменів", - заявив тренер.

"Знали, що в разі відмови подаватимемо до суду, наші юристи до цього готові", - сказав Трофімов, слова якого наводить Р-Спорт.

Скандал навколо легкоатлетичної асоціації Росії і Російського антидопінгового агентства розгорівся торік, коли незалежна комісія ВАДА опублікувала доповідь, в якому РФ звинувачувалася в державну підтримку допінгу.

Пізніше Міжнародна федерація легкоатлетичних асоціацій (ІААF) відсторонила Росію від міжнародних змагань на невизначений термін.

21 червня рішення IAAF по відстороненню російських легкоатлетів від Олімпіади підтримав МОК.

23 червня IAAF заборонила російським легкоатлетам виступати під державним прапором.

Окремі допущені до Олімпіади 2016 легкоатлети з РФ зможуть виступити тільки під прапором Міжнародного олімпійського комітету.

Коментарі ()