Головне

Чемпіонат Європи у приміщенні. Українці стартували з найкращого результату сезону у Європі

03.03.2017 16:53 507 0

У п'ятницю, 3 березня, у Белграді стартував чемпіонат Європи з легкої атлетики у приміщенні.

Про це повідомляє офіційний сайт Федерації легкої атлетики України.

З найкращим результатом сезону у Європі у фінал зі стрибків у довжину вийшов Сергій Никифоров. У другій спробі він приземлився на позначці особистого рекорду (8,18 м) і тим самим ще й виконав норматив для участі у чемпіонаті світу-2017 у Лондоні.

Тримаючись за спинами суперниць, Ольга Бібік на фініші 400-метрівки зуміла їх обігнати і стати другою (53.80 с). До наступного кола напряму виходили саме по дві перші атлетки.

Без українців пройде півфінал з бігу на 400 метрів серед чоловіків.

Анастасія Ткачук за часом вийшла до півфіналу з бігу на 800 метрів. Її результат, 2:04.62 хв, сьомий за підсумками першого кола. Ользі Ляховій не вдалося пройти далі,

Анна Плотіцина у своєму забігу фінішувала другою (8.00 с) і напряму вийшла до півфіналу з бігу на 60 метрів з бар’єрами. Не вдалося цього зробити ще одній українці, Олені Яновській.

Два заступи і спроба на 16.06 м залишила поза числом фіналісток зі штовхання ядра Ольгу Голодну. Результату 13.31 м не вистачило Руслані Цихоцькій для виходу до фіналу з потрійного стрибка.

Програму ранкової частини змагань штовханням ядра завершували п’ятиборки. Дебютантка чемпіонатів Європи серед дорослих Аліна Шух після трьох видів посідає десяте місце.

Коментарі ()