Головне

Українці братимуть участь у новому сезоні "Діамантової ліги" за новою схемою

06.04.2017 18:44 371 0

5 травня у Досі стартує новий сезон найпрестижнішої міжнародної легкоатлетичної комерційної серії стартів "Діамантова ліга".

У перший післяолімпійський рік змагання відбуватимуться за новою схемою, інформує офіційний сайт Федерації легкої атлетики України.

"Діамантова ліга" пройде за принципом чемпіонату світу: кваліфікаційні етапи та фінали. Раніше переможця визначали за сумою очок, набраних на всіх етапах, включаючи фінали, і незалежно від того, перемогли атлети у фіналах чи ні.

Переможці кожної з дисциплін у фіналі отримають звання чемпіонів "Діамантової ліги", по 50000 американських доларів і нагороду у вигляді діаманта.

Цього року очки на кожному етапі отримуватимуть по вісім перших атлетів у кожній з дисциплін. За перше місце спортсменам нараховуватимуть по вісім очок, за друге - по сім і так далі.

Після завершення 12-ти кваліфікаційних етапів топ-сім, вісім або 12 атлетів (у залежності від дисципліни) запросять на фінальні змагання.

Призові на етапах кваліфікаційної стадії для кожної з дисциплін залишилися такими, як і раніше: від 1000 до 10000 доларів.

Натомість, призові у фіналах зросли: від 2000 до 50000 доларів.

 
Коментарі ()