Українська правда

Вантажівки "Супер Агурі" не пропускають на автодром у Стамбулі

Сергей Шемшученко — 6 травня 2008, 03:00

Ситуація з "Супер Агурі", яка потрапила у вкрай скрутне фінансове становище, набула нового розвитку. Як повідомляє Autosport.com, вантажівки команди не були пропущені в паддок турецького автодрому, на якому у неділю відбудеться п'ятий етап чемпіонату світу.

Причину відмови організатори етапу пояснюють тим, що Нік Фрай, головний виконавчий директор "Хонди", яка надає фінанссову підтиримку "дочірній" команді, попросив не пропускати "Супер Агурі" на автодром, оскільки він дуже сумнівається в тому, що фінансовий стан команди дозволить їй виступити у Туреччині. Це сталося через добу після того, як Нік Фрай публічно засумнівався в порятунку "Супер Агурі" компанією Weigl.

"Я дуже сумніваюся в тому, що компанія такого розміру як Weigl зможе утримувати конкурентоздатну команду у "Формулі-1", якщо тільки не йдеться про додаткових інвесторів, про яких ми не були поінформовані", - заявив Фрай.

Німецька автомобільна група Weigl пропонує сплатити борги "Супер Агурі" протягом трьох років. Але "Хонда" більше не хоче витрачати кошти на підтримку другої, дуже неконкурентоздатної команди.

За матеріалами FormulaMag