Українська правда

Макс Мослі залишився на посаді президента ФІА

Сергей Шемшученко — 3 червня 2008, 16:41

Сьогодні, 3 червня, таємним голосуванням Генеральної асамблеї ФІА Макс Мослі, замішаний у сексуально-расистському скандалі, залишився президентом Міжнародної федерації автоспорту.

У ФІА зареєстровані 222 регіональних союзи з 130 країн, у кожного з яких було окреме крісло у залі засідань. Проте, через низку причин, право голосу отримали не всі (серед країн, що не голосували, і Україна). Очікувалося, що голосуватимуть приблизно 180 представників регіональних федерацій, які мали визначити долю Мослі простою більшістю. Процедура голосування контролювалася офіційним представником міністерства юстиції Франції.

На підтримку Мослі було подано 103 голоси, проти нього проголосували 53 делегати, утрималися - 7, і 4 бюлетеня були визнані недійсними. Отже, Мослі збереже свою посаду ще як мінімум до жовтня 2009 року, коли пройдуть чергові вибори президента ФІА.

Макс Мослі. Фото FIA

Президент Автомобільної асоціації Голандії Гвідо ван Вуркома, який голосував за відставку Мослі, розчарований: "Я був упевнений, що, згідно англійської традиції, після подібного скандалу будь-яка публічна людина, тим більше, президент міжнародної організації, повинен добровільно піти у відставку. Але цього не сталося, і більшість делегатів Асамблеї, нажаль, підтримали Мослі. Але однозначно, що в листопаді 2009 року ФІА обере нового президента, в цьому можна не сумніватися".

Зараз представники найбільших національних федерацій, які голосували проти Мослі, вирішують якими можуть бути їхні подальші дії. Найбільша в Європі німецька автомобільна асоціація ADAC вже заявила про припинення своєї участі в діяльності ФІА.

Нагадаємо, що репутація президента ФІА була серйозно зіпсована у березні цього року, коли британський таблоїд News of the World вийшов з репортажем про участь 68-річного Мослі у секс-оргиії за участю п'яти повій. Відео, що ілюструє скандальний матеріал, стало надбанням громадськості.

За матеріалами Газета.Ru, FormulaMag.com