Українська правда

У суботу Круглик з Мочановим продовжать боротьбу за перемогу в серії VLN

Сергей Шемшученко — 10 жовтня 2008, 19:41

У суботу, 11 жовтня, пройде черговий етап міжнародної серії VLN (марафонські гонки на "Нюрбургринзі") - гонка DMV 250-meilen-rennen. Враховуючи скасовану через негоди гонку 13 вересня, чемпіонат VLN продовжиться практично після тримісячної перерви.

За підсумками шести етапів, що відбулися, українська команда Racing Team Ukraine продовжує лідирувати як у своєму класі Sp2 (легкові автомобілі максимального рівня підготовки з об'ємом двигуна до 1,6 л), так і в абсолютному заліку. Крім того, протягом вересня було розглянуто ряд апеляцій, також були переглянуті результати окремих гонок.

По-перше, Олексію Мочанову повернули очки за перемогу в гонці 19 липня (втрачені через адміністративні помилки при оформленні заявки), завдяки чому дует Круглик-Мочанов як і раніше у повному складі очолює таблицю загального заліку - у кожного з українських пілотів по 56.08 очок.

По-друге, один з головних суперників Racing Team Ukraine, німецький екіпаж Вольфа Сільвестера і Маріо Мертена, був позбавлений перемоги в своєму класі на першому етапі - і в результаті опинився далеко за межами першої десятки в загальному заліку серії VLN.

"Фієста" українського екіпажу. Фото Ringfotos.eu

Не зважаючи на скасування вересневого раунду, VLN-2008 як і раніше складатиметься з дев'яти етапів - на 9 листопада запланована додаткова гонка Bfgoodrich Trophy. Таким чином, за підсумками сезону в загальний залік VLN підуть як і раніше сім найкращих результатів з дев'яти.

Крім боротьби за лідерство в класі Sp2 і абсолютному заліку серії VLN, Андрій Круглик має намір зміцнити своє лідерство в заліку Ford Sportpokal (заводський залік для пілотів, що виступають на автомобілях Ford у всіх гоночних серіях Німеччини). Завдяки успішному виступу на етапі ADAC Procar на "Заксенринзі" (перемога і п'яте місце, не зважаючи на дощову плутанину в другому заїзді), Круглик упевнено лідерує у фордівському заліку, майже на 30 очок випереджаючи свого головного і єдиного суперника, Крістофера Міса - 296,96 очок проти 267,33.

Через тиждень після етапу VLN, 18-19 жовтня, Круглик виступатиме на фінальному етапі ADAC Procar, який пройде на австрійській трасі "Зальцбургринг" - на українця очікує серйозна боротьба за друге місце за підсумками сезону в Division 2. Крім того, в рамках гоночного уїк-енду в Австрії Андрій виступить також у фіналі FIA ETCC (European Touring Car Cup) - Кубку Європи з кільцових перегнів на кузовних автомобілях.

Прес-служба Racing Team Ukraine TLM