Українська правда

Шумахер чекає на дозвіл тренуватися на новому боліді

Сергей Шемшученко — 2 серпня 2009, 14:30

31 липня Міхаель Шумахер провів перші тести: семиразовий чемпіон світу працював на італійській трасі в Муджелло за кермом Ferrari F2007. Він проїхав 67 кіл; найкращий час - 1 хв. 23,736 сек.

"Дуже радий повернутися на трасу, навіть якщо це машина 2007-го року на сліках, які зазвичай використовуються в GP2, - тому результати, звичайно, важко оцінювати", - сказав Міхаель прес-службі "Феррарі".

"Після пари кіл я зміг показувати стабільний час і в цілому задоволений. За кілька днів побачимо, як відреагують моє тіло і м'язи".

Подальша програма тренувань буде складена найближчим часом. Прес-служба "Феррарі" підтвердила, що Скудерія звернулася до всіх учасників чемпіонату з проханням дати Шумахеру можливість провести тести за кермом F60 і тепер чекає відповіді.

Уже відомо, що команди-члени FOTA дали свою згоду.

"Думаю, всі команди-члени FOTA погодилися прийняти прохання "Феррарі", - цитує Джона Хауетта, главу "Тойоти" і віце-президента FOTA, сайт американського телеканалу SpeedTV.

"Феліпе Масса опинився в дуже неприємній ситуації, і наше порозуміння - це спортивний жест , який, ми впевнені, "Феррарі" оцінить", - сказав Хауетта.

Поки невідомо, як відреагували на прохання Скудерії "Вільямс" і "Форс Індія", які не входять до FOTA. Для того, щоб Шумахер отримав дозвіл на тести за кермом F60, необхідна згода всіх команд. Для цього необхідно також отримати особливу санкцію FIA, і Скудерія вже звернулася у федерацію з відповідним запитом.

F1News