Українська правда

Шумахер не повернеться у Формулу-1

Сергей Шемшученко — 11 серпня 2009, 11:09

Семиразовий чемпіонів світу Міхаель Шумахер не зможе замінити травмованого Феліпе Массу на Гран-прі Європи, яке розпочнеться 23 серпня. Німець скасував свій старт черех біль у шиї.

Замість Шумахера у Валенсії поїде тест-пілот "Феррарі" Лука Бадоер.

"Учора я повідомив президента "Феррарі" Луку ді Монтедземоло і начальника команди Стефано Доменікалі, що я не зможу замінити Феліпе. Я робив усе можливе, однак, на мій превеликий жаль, я не можу цього зробити. Біль у шиї, що з'явилася після тестів у Муджелло, не дозволяє мені повернутися, навіть якщо ми спробуємо провести курс лікування", - цитує Шумахера його офіційний сайт.

"Я дуже засмучений тим, що Міхаель не зможе повернутися в гонки через старі травми. В останні кілька днів я міг оцінити його величезні зусилля і неймовірну мотивацію, яка поширилася на всю команду і вболівальників з усього світу. Без сумніву, його повернення принесло б багато гарного "Формулі-1", і я переконаний, що ми стали б свідками його боротьби за перемогу", - переконаний президент "Феррарі" Лука ді Монтеземоло.

"Разом зі Стефано Доменікалі ми вирішили, що після багатьох років, відданих "Феррарі" в якості тест-пілота, за команду поїде Лука Бадоер", - заявив Монтеземоло, слова якого наводить autosport.com