Українська правда

Tsunami RT достроково перемогла у командному заліку чемпіонату Росії з авторалі

Сергей Шемшученко — 7 вересня 2009, 19:17

У суботу, 5 вересня, українська команда Tsunami RT на міжнародному Ралі "Гуково" достроково, за етап до фінішу сезона, стала чемпіоном Росії з авторалі в командному заліку. Крім того, екіпажі Руслана Кучера і Ігоря Сторчака як і раніше зберігають шанси на чемпіонські титули в своїх класах R1 і R2.

Найбільш вдало для Tsunami RT склалася перша секція гонки. Всі три екіпажі здолали трасу, причому два з них відразу вирвалися на лідерські позиції в своїх категоріях: Желудов з Коломейцевою на Subaru Impreza WRX в абсолютному заліку ралі, а Сторчак з Даніловою на Ford Fiesta ST - у своєму класі R2 (серійні автомобілі з об'ємом двигуна до 2000 куб. см і спортивні автомобілі з об'ємом двигуна до 1600 куб.см).

Через сильні дощі, що пройшли напередодні, траса перетворилася на справжню смугу перешкод. Фото Rrch.ru

Але пізніше всі екіпажі української команди почали переслідувати технічні проблеми. Особливо прикрою була невдача екіпажа Желудова і Коломейцевої, який через дворазову відмову коробки передач, був відкинутий на друге місце у гонці. Цей результат остаточно визначив підсумкову позицію Олександра Желудова і Ірини Коломейцевой в абсолютному заліку чемпіонату Росії 2009 року - третє місце за підсумками сезону як серед пілотів, так і штурманів.

Невдало склалася гонка для Руслана Кучера і Наталії Франчук - українському екіпажу через технічні проблеми не вдається фінішувати вже другий етап поспіль, що відкинуло його на друге місце в класі R1 (серійні автомобілі з об'ємом двигуна до 1600 куб. см). Вирішальну роль в підсумковому командному тріумфі в Гуково зіграла перемога Ігоря Сторчака і Марини Данілової в класі R2 - навіть не зважаючи на серйозні технічні проблеми наприкінці гонки, українсько-російський екіпаж фінішував з колосальним відривом у сім хвилин від найближчого суперника.

За інформацією прес-служби Tsunami RT.