Українська правда

У "Формулі-1" найбільше заробляє Алонсо

Сергей Шемшученко — 10 квітня 2010, 11:29

Найбільш високооплачуваним пілотом Формули-1 є пілот Ferrari Фернандо Алонсо.

Так вважає німецьке видання Auto Motor und Sport. За інформацією німецьких журналістів, зарплата дворазового чемпіона світу в сезоні-2010 становить 25 мільйонів євро.

Вдвічі менше отримує його напарник по команді Феліпе Маса - зарплата бразильця 12 мільйонів євро, повідомляє formula1.ua.

Не варто забувати, що Скудерія була змушена "сплатити послуги" ще одного гонщика - за дострокове розірвання в кінці минулого року контракту з Кімі Райкконеном, італійська стайня заплатила фіну компенсацію в розмірі 17 мільйонів євро.

На другу сходинку "рейтингу" видання Auto Motor und Sport поставило семиразового чемпіона світу Міхаеля Шумахера, який за цей чемпіонат повинен отримати 21 мільйон євро. Пілот команди McLaren Льюіс Хемілтон в цьому році заробить 13 мільйонів, а Себастьян Феттель з Red Bull - на один мільйон менше.

Зарплата пілота Renault Роберта Кубіци становить приблизно 9 мільйонів євро.

Нагадаємо, не так давно свій рейтинг зарплат оприлюднило інше німецьке видання - Bild, згідно з яким найбільш високооплачуваним пілотом чемпіонату є пілот Mercedes GP Міхаель Шумахер. Журналісти Bild вважають, що за виступи в нинішньому чемпіонаті німець отримає 25 мільйонів євро.