Українська правда

Україна увійшла до двадцятки кращих ралійних країн світу

Сергей Шемшученко — 30 серпня 2011, 20:33

Міжнародна асоціація раллі IRDA (International Rally Drivers Assotiation) опублікувала свіжий рейтинг - у ньому оцінюється, наскільки активне міжнародне ралійне життя у даній країні, які міжнародні гонки вона приймає на своїй території, як широко представлені її пілоти на світовий ралійної арені та яких успіхів вони домоглися.

У серпневому рейтингу України посіла 18-е місце, випередивши на одну позицію Естонію. Очолює перелік країн Італія, другу позицію у ньому займає Чехія, а замикає трійку Франція.

П'ятіркою кращих українських гонщиків, які привнесли найбільший внесок у зароблену позицію, стали Юрій Протасов (1128 очок), Валерій Горбань (706), Володимир Печеник (504), Олександр Салюк (472) й Олексій Тамразов (384).

Важливий резонанс у міжнародній ралійної репутації країни виробили дві міжнародні гонки - Prime Yalta Rally (етап IRC) й Александров Ралі, яке у майбутньому обіцяє стати гравійним етапом світового рівня.

Євген Червоненко, президент ФАУ оцінив це визнання так: "Я безумовно радий, що свого часу з усіх дисциплін нашого автоспорту для активного міжнародного розвитку було обрано саме ралі. Що воно стало тим локомотивом, який поведе за собою й інші напрямки автоспорту. Ми йшли до своєї мети і цього року ралійна України стала відома, як ніколи раніше. І зараз, дивлячись на рейтинг, я обіцяю - до 2013 року ми увійдемо у ньому у десятку".