Українська правда

FIA не збирається відбирати у Феттеля чемпіонський титул

Сергей Шемшученко — 29 листопада 2012, 14:27

Представники Міжнародної автомобільної федерації поставили крапку у спірному епізоді з можливим обгоном Себастьяна Феттеля у зоні дії жовтих прапорів під час Гран Прі Бразилії.

Як повідомляє тижневик Autosport, реакція FIA полягала у тому, що "немає причин" робити у цьому випадку якісь коментарі, оскільки у діях німця на прямій Reta Oposta немає ознак порушення.

Як повідомлялося, пробиваючись вгору після зіткнення на першому колі, Себастьян випередив Жана-Еріка Верня на прямій між третім і четвертим поворотами.

Водночас, зона заборони обгонів, зазначена жовтими прапорами, починалася на третьому суддівському посту (прямо перед початком третього повороту), тоді як перше світлове табло, яке горить зеленим, знаходилося за 150 метрів до четвертого повороту.

FIA чітко дала зрозуміти, що світлові табло є лише допоміжними інструментами. Саме такий пост, де була тільки людина без додаткових лампочок, розташований приблизно у 100 метрах після виходу з третього повороту.

В описаний момент суддя, який перебуває на цьому посту, розмахував зеленим прапором. Таким чином, хоч Феттель обігнав Верня і до добре помітного зеленого сигналу, який і ввів в оману вболівальників, його маневр був абсолютно законним.

Саме тому, до речі, у дирекцію гонки і не надійшло повідомлення про порушення правил.

Також FIA підтвердила, що на даний момент не отримувала ні від однієї з команд запиту на розгляд цього або якогось іншого епізоду Гран Прі Бразилії, пише f1news.ru.