Українська правда

У ФІА мають налагодити систему кріплення коліс під час піт-стопів

Сергей Шемшученко — 26 липня 2013, 18:27

Спортивний директор "Макларена" Сем Майкл розповів про те, як ФІА перевіряє безпеку на піт-стопах, і заявив, що на даний момент у команд немає надійних систем кріплення коліс.

Про це він розповів порталу Autosport.

"ФІА зараз проявляє велику активність в цьому напрямі. Вони опитали усі команди, як працює система сигнальних вогнів, як випускаються боліди. Вони не лише попросили надати їм цю інформацію, але і влаштували перевірку екіпіровки і поглянули на те, що у нас є. Я думаю, що зрештою вони дійдуть висновку, що головне - це повернутися до джерела проблеми - правильно закріплювати колесо", - каже Майкл.

"Ми все ще в одному-двох роках від створення по-справжньому надійної системи, тому що зараз вона в зачатковому стані. На додаток можу сказати, що, на мій погляд, нам ніколи не вдасться уникнути людського чинника, так що нам потрібна сенсорна система, яка визначить, чи закріплено колесо. Вона має бути об'єднана з людським дозволом на виїзд машини. Якщо у вас відмовив датчик, ви повинні мати можливість побачити це перш, ніж він прийме рішення", - розповів Майкл.