Українська правда

FIA не схильна йти на поступки Honda у доопрацюванні силових установок

Сергей Шемшученко — 8 січня 2015, 08:50

McLaren і Honda не влаштовує позиція FIA у питанні модернізації силових установок, яка дозволила Ferrari, Renault і Mercedes займатися їх доопрацюванням по ходу сезону 2015 року.

У зв'язку з цим японські моторобудівники звернулися до FIA за роз'ясненнями, оскільки їм здається, що останні поправки до технічного регламенту дають їх суперникам несправедливу перевагу.

Однак, з точки зору Федерації, немає підстави для перегляду зайнятої позиції, тому навряд чи Honda чогось доб'ється.

Логіка FIA проста: торік у японських інженерів була повна свобода дій, вони могли максимально врахувати досвід інших виробників і фактично мають право без всяких обмежень займатися доведенням своєї силової установки до кінця лютого.

А базові розробки Mercedes, Ferrari та Renault пройшли омологацію у лютому 2014-го.

Британський Autosport, посилаючись на неназвані джерела, пише, що у FIA не було намірів надавати Honda якісь додаткові можливості для модернізації силової установки у 2015 році, оскільки у дебютному сезоні у нових постачальників двигунів такого права немає.

Зате у наступному році японські моторобудівники отримають можливість використовувати 32 умовних бали при доведенні моторів, тоді як інші моторобудівники будуть обмежені 25-ма балами, інформує f1news.ru.