Головне

Макс Ферстаппен: Думав про подіум, але про перемогу навіть не мріяв

16.05.2016 14:16 403 0

Сенсаційно вигравши у Барселоні, пілот Red Bull Racing зізнався, що поки ще не зміг повністю усвідомити, що ж він зробив, а ключем до перемоги назвав безпомилковий пілотаж.

"Приголомшливе відчуття, - зізнався молодий нідерландець. - Гонка вийшла чудовою. Повинен сказати велике спасибі команді, яка дала мені такий чудовий автомобіль".

"Виграти у першій же гонці за RBR - це дивовижне відчуття. До старту я думав про подіум, але про перемогу навіть не мріяв", - додав Макс Ферстаппен.

Гонщик також подякував своєму батьку Йоса: "Він дуже багато допомагав мені з юних років, і виграти зараз - просто неймовірно".

Головним стало питання тактики. Як пояснив Макс, варіант з двома зупинками вимагав від нього бездоганної роботи з машиною та гумою.

"На першому відрізку, коли пілоти Mercedes зіткнулися, я міг підтримувати хороший темп, але швидко зрозумів, що якщо їхати дуже близько за суперником попереду, це знищує шини", - пояснив він.

"Наша тактика виявилася найкращою, але на завершальному відрізку Кімі Райкконен чинив на мене пресинг. Я бачив, що він наздоганяє мене, і часом, коли він використовував DRS, я задіював додаткову енергію. Важливо було уникнути помилок", - цитує його motorsport.com.

Макс Ферстаппен. Світлина motorsport.com
Коментарі ()