Головне

McLaren і Mercedes ведуть переговори з приводу моторів - BBC

16.03.2017 14:03 606 0

Керівництво команди з Вокінгу розпочало підготовку до можливого розірвання контракту з Honda.

Джерела BBC охарактеризували контакт McLaren з німецьким автовиробником як "неформальний і короткий". У публікації уточнюється, що звернення до Mercedes носило суто інформаційний характер і не призвело ні до яких рішень з обох сторін.

При цьому в McLaren також вивчають можливість переходу на мотори Renault.

У своєму матеріалі BBC наводить оцінку фінансових наслідків розриву з Honda. Японська компанія не тільки безкоштовно надає мотори для колективу, але також є його спонсором і покриває половину витрат на зарплату гонщиків Фернандо Алонсо та Стоффеля Вандорна.

Щорічно обсяг цих інвестицій становить близько 100 мільйонів доларів, передає motorsport.com.

Відмовившись від співпраці з Honda, McLaren не тільки втратить ці гроші, але і повинна буде платити Mercedes за силові установки 17 мільйонів євро у рік. У цьому випадку дефіцит бюджету доведеться заповнити акціонерам McLaren, поки керівництво не знайде титульного спонсора, якого у команди як і раніше немає.

McLaren розпочала сезон 2017 року з провальних тестів в Барселоні. Команда виявилася останньою за пройденою дистанцією, проїхавши за вісім днів менше 2000 кілометрів.

В інтерв'ю іспанській газеті AS гоночний директор McLaren Ерік Бульє зазначив, що з моторами Mercedes команда змогла б у 2017 році вигравати гонки.

 
Коментарі ()