Українська правда

У Лондоні знову обговорюють проведення Гран Прі Формули-1

Сергей Шемшученко — 13 квітня 2017, 08:55

Після того, як власником Формули-1 стала американська Liberty Media, знову почалися розмови про проведення гонки у столиці Великобританії.

У січні новий виконавчий директор Формули-1 Чейз Кері назвав Лондон в числі міст, де б він хотів провести Гран Прі, хоча у мерії зазначали, що їм не надходили конкретні пропозиції.

Минулого тижня після кількох років консультацій було схвалено закон, який дозволяє проведення гонок на дорогах загального користування.

Коментуючи зміни у законодавстві, міністр транспорту Ендрю Джонс зазначив: "Організатори гоночних заходів вміють створювати красиву телевізійну картинку, а у Лондоні можна знайти чудові краєвиди. Однак мова йде не тільки про Лондон - потрібно дивитися ширше".

Втім, не всі оптимістично оцінюють перспективи Гран Прі Лондону, передає F1News.Ru.

Раніше Дерек Ворік, президент британського клубу гонщиків, так говорив про можливу гонку: "Лондон? Ми говоримо про Лондон останні 10-20 років. Я знаю, що Чейз Кері та Liberty хочуть проводити гонки у великих містах, але ви можете уявити собі Гран Прі в околицях Гайд-парку? Цього не станеться ніколи".