Головне

FIA порахувала "Стіну чемпіонів" у Канаді небезпечною: її перероблять

19.04.2017 21:24 483 0

Організатори Гран Прі Канади модифікують трасу у Монреалі перед червневою гонкою Формули-1.

Зміни у технічному регламенті, які зробили машини Ф1 значно швидшими, змусили FIA переглянути стандарти безпеки кожної траси Гран Прі.

Експерти очікують, що у Монреалі автомобілі 2017 року стануть швидшими на 3-5 секунд на колі у порівнянні з минулим сезоном.

Конфігурація автодрому імені Жиля Вільньова змінена не буде, але рівень безпеки траси підвищиться. У першу чергу, зміни торкнуться знаменитої "Стіни чемпіонів". Її кут зміниться, оскільки FIA порахувала нинішній варіант небезпечним.

Більшість відбійників зі старих покришок будуть прибрані та замінені на нові бар'єри Tecpro, виготовлені з посиленого пластику з металевими пластинами, оточеними поліуретановою піною. Такі огорожі найбільш ефективно поглинають енергію удару.

FIA також хоче замінити традиційні гравійні пастки на асфальтові зони безпеки, як на багатьох інших трасах Ф1, передає motorsport.com.

Організатори Гран Прі Канади розраховують закінчити всі роботи на автодромі імені Жиля Вільньова у середині травня. Етап Формули 1 у Канаді відбудеться 9-11 червня.

 
Коментарі ()