Головне

Феттель та Ферстаппен можуть стати напарниками у Ferrari

09.05.2017 15:11 600 0

Цілком можливо, що у найближчому майбутньому Ferrari зробить несподіваний крок та переманить молодого нідерландця Макса Ферстаппена з Red Bull.

Вже ніхто не заперечує того факту, що Макс Ферстаппен, незважаючи на свій юний вік, має величезний талант і часто конкурує з досвідченими чемпіонами на трасі. Гонщик Red Bull вікенд за вікендом доводить, чому всі говорять про його талант, і, звичайно, привертає увагу всіх команд.

"Бики" в жодному разі не захочуть відпускати свою молоду зірку, незалежно від того, чи залишиться в команді також швидкий і дуже талановитий Даніель Ріккардо.

Спортивний консультант Red Bull д-р Гельмут Марко волів би побудувати команду навколо Ферстаппена, але він не впевнений щодо реальності цих планів.

Ферстаппен має чинний контракт на наступний рік із Мілтон-Кінсом, але це не виключає можливості заміни, навіть якщо Марко каже, що відпустити пілотів неможливо.

Італійська преса пліткує, що керівництво Ferrari зараз розроблює довгострокові плани і готове зробити Ферстаппена напарником Феттеля.

Безумовно, не буде сюрпризом, що Себу не сподобається ця ідея, але у Маранелло вже давно хочуть залучити двох конкурентоспроможних пілотів.

Сама ідея походить від президента компанії Серджо Маркіонне, який хоче створити дуже сильну лінійку гонщиків, навіть якщо з нею буде важче впоратися.

Причиною такого рішення, скоріш за все, є втрата Кімі Райкконеном очок, які врешті-решт можуть дорого коштувати Феттелю і Ferrari наприкінці сезону.

Насправді Маркіонне був не єдиним, хто критикував фінського гонщика перед широким загалом.

Контракт чемпіона 2007 року закінчується в кінці року. І якщо з менеджментом нідерландця не вдасться домовитися про дострокове розірвання, Ferrari може звернутися до Серхіо Переса та запропонувати йому однорічний контракт.

Мексиканський гонщик, окрім того що знаходиться у дуже гарний формі, має ще дуже гарну підтримку спонсорів, зазначає ua.motorsport.com.

Макс Ферстаппен. Світлина Reuters
Коментарі ()