Головне

Кубіца вперше після аварії візьме участь в офіційній сесії Ф1

12.07.2017 16:43 898 0

Роберт Кубіца візьме участь у дводенних офіційних тестах Формули 1, що пройдуть на Хунгароринзі після Гран Прі Угорщини, за кермом сучасного боліда Renault RS17.

Схоже, популярний польський гонщик став ще на крок ближче до повернення у перегони Формули 1.

Важка аварія, в яку Кубіца потрапив шість років тому, здавалось, поставила хрест на його подальшій кар’єрі у Великих Призах.

Але несподівано для багатьох цього року Роберт почав інтенсивно працювати над поверненням до Ф1.

Нещодавно він успішно провів тести у Валенсії на старому боліді Lotus E20, які для нього організувала його колишня команда Renault, а також взяв учать у демонстраційних заїздах на фестивалі гоночної техніки у Гудвуді – також за кермом боліда Ф1.

Роберт Кубіца

У Renault залишились враженими фізичною формою та швидкістю поляка, але утримались від розмов про подальші перспективи Кубіци.

Втім, в Енстоуні зазначили, що будуть продовжувати співпрацювати з гонщиком, і найближчим часом проведуть ще одні тести – цього разу на автодромі Поль Рікар.

Невдовзі з’явились чутки, що Кубіца може взяти участь у першій вільній практиці Гран Прі Італії, де замінить Джоліона Палмера і вперше отримає досвід керування сучасним болідом Ф1.

Але, схоже, вболівальникам не доведеться чекати на появу поляка у офіційних сесіях Формули 1 так довго.

12-го липня італійське видання Italia Racing повідомило, що Renault заявила Кубіцу на участь в офіційних дводенних тестах Ф1, що пройдуть на трасі Хунгароринг після Гран Прі Угорщини.

В Енстоуні відмовляються від коментарів, але не спростовують цю інформацію.

Італійські журналісти вважають, що за умови позитивного результату, Роберт до кінця цього сезону проведе кілька вільних практик у складі Renault.

Цікаво, що переможець Гран Прі Канади 2008 року повинен знову отримати суперліцензію, щоб мати змогу керувати сучасними болідами Формули 1.

Але з цього боку не має виникнути перепон – гоночний директор Ф1 Чарлі Вайтінг у розмові з Autosport запевнив, що з цим у Кубіци не виникне жодних проблем, зазначає Motorsport.

Коментарі ()