Українська правда

Олександр Волков: У новому сезоні баскетбольної Суперліги гратиме 13 команд

Сергей Шемшученко — 3 червня 2008, 20:10

"Скоріше за все, в наступному чемпіонаті зіграє 13 команд - розповівідає Олександр Волков. - Це ті ж дванадцять, що грали цього сезону, плюс БК "Донецьк", який виграв вищу лігу. Звичайно, було б краще, якби учасників було 14, це і для календаря зручніше, і матчів було би більше. І за великим рахунком, ми готові прийняти ще будь-який клуб з "вишки", якщо він виявить таке бажання - була б у нього тільки відповідна інфраструктура і фінансовий фундамент".

"З цим не все гаразд і у деяких нинішніх учасників Суперліги. Але приймати нову команду, яка не до кінця відповідає вимогам, неправильно. Бажання заявитися в "еліту" проявляють команди Дніпродзержинська, Харкова. Але поки що це лише розмови".

Рівненський "Пульсар", не зважаючи на те що за результатами сезону-2007/08 посів останнє місце, всупереч спортивному принципу продовжить грати у вищій лізі. "Ми вирішили, що "Пульсар" залишиться у Суперлізі - пояснив Волков. - Це рішення можна назвати в певній мірі політичним. Нам не хотілося, щоб цей регіон залишився без команди Суперліги, яка, серед інших заслуг, наприклад, дала Україні Сергія Ліщука".

Остаточного рішення з приводу ліміта на легіоерів немає. Але позиція Волкова - все потрібно поки що залишити без змін. Тобто, не більше двох неєвропейців у заявці команди. "Ми поки що не готові до того, щоб, наприклад, на майданчику в команді постійно грав один українець. Замість того, щоб сидіти в запасі у грандів, хай краще українці мають досить часу в інших командах і там прогресують".

Президент федерації також розповів про участь українських клубів у єврокубках. У основний турнір Кубка УЛЄБ проходить "Азовмаш" - як чемпіон країни. "Києву" доведеться пройти кваліфікацію. Правда, кияни можуть ще сподіваються отримати одну з двох wild card. Квота України у Кубку ФІБА визначатиметься після того, як заявки подадуть усі країни. Хочуть там грати "Хімік", "Політехніка" і "Черкаські Мавпи".

Сегодня