Головне

В'ячеслав Кравцов: Рік тому боявся, що не знайду себе в команді

27.06.2008 13:05 543 0
В'ячеслав Кравцов: Рік тому боявся, що не знайду себе в команді

Усе почалося восени в Тревізо, у першому матчі Кубка УЛЄБ проти "Бенеттона", - розповідає Кравцов. - Тоді Томо Махоріч несподівано випустив мене в стартовому складі. Це стало сюрпризом і для мене, і для всіх наших гравців. Але я не розгубився, непогано увійшов у гру. "Київ" переміг, і з цього моменту я нарешті відчув упевненість у собі, зрозумів, що я - дійсно в команді.

- Напевно перед цим побоювалися, адже в колоді у Махоріча було чимало гравців вашого амплуа...
- Так, коли я опинився в оточенні такої кількості досвідчених легіонерів, то був упевнений, що сезон доведеться просидіти на лаві запасних. Адже молодому гравцеві важко пробитися в основу за такої конкуренції. Побоювався, що не зможу завоювати місця в складі, і мені доведеться піти в оренду, здобувати досвід у слабкіших командах, і лише потім намагатися вийти на якийсь високий рівень.

- Проте, минулий сезон виявився кращим у вашій кар'єрі. Переглядали пресу, шукали, як про вас пишуть?
- Чесно, - так. І це було приємно - бачити, що про тебе пишуть. Правда, постійно собі нагадував, що краще не зазнаватися - так недовго спіймати "зірку" і відразу піти по похилій. Найкраще враження в мене залишилося від виступу "Києва" у Кубку УЛЄБ. Коли влітку турнір розширили й нам дозволили заявитися в Кубок - більшість суперників не знали, що собою являють "вовки", думали, що команда слабка. У підсумку ми здивували всіх, і дійшли аж до 1/8 фіналу. Було приємно почувати себе частиною цієї команди.

- Раніше у вас виникали проблеми з контролем м'яча - отримавши передачу, ви  могли відразу зробити втрату. Як вдалося перебороти цей недолік?
- Усе йшло від непевності. Виправити це вдалося, коли мені дозволили грати в серйозних матчах - там, на очах великої кількості глядачів, почуваєш зовсім іншу відповідальність за свої дії.

- Деякі гравці скаржаться, що їм бракує часу вивчити англійську, щоб без проблем спілкуватися з іноземними одноклубниками й тренерами. У вас із цим проблем немає?
- Взагалі, англійську я непогано вивчив ще в школі. Правда, потім без практики зіткнувся зі складнощами: коли до мене зверталися англійською - розумів усе, а от що-небудь відповісти просто язик не повертався. Потім за пару місяців спілкування все відновив, зараз ніяких проблем немає.

- Недавно "вовків" очолив Саша Обрадович. Уже встигли познайомитися з новим головним тренером?
- Так, ми вже провели з ним кілька тренувань: Саша переглядав молодь. Треба сказати, що новий тренер залишив гарне враження. Зокрема, він знає безліч тактичних ходів для центрових, хоча сам грав як захисник. Тепер мені просто цікаво, чому він навчить нас у цьому сезоні...

"Газета по-киевски"

Коментарі ()