Українська правда

Українці програли естонцям

Сергей Шемшученко — 28 серпня 2008, 08:48

Чоловіча збірна України з баскетболу поступилася господарям міжнародного товариського турніру у Естонії з рахунком 79:66 у зустрічі другого ігрового дня.

Досить рівна боротьба точилася на майданчику упродовж перших трьох чвертей, однак провал у останній зумовив підсумкову поразку.

Сергій Ліщук став найрезультативнішим гравцем нашої команди, набравши 21 очко. В'ячеслав Кравцов закинув 11 очок та зробив 9 підбирань. Артур Дроздов та Ростислав Кривич додали по 10 пунктів кожен.

У другій зустрічі туру Ізраїль переміг Данію 85:53.

Після гри головний тренер збірної України Валентин Мельничук проаналізував дії своїх підлеглих:

-Традиційно провалили останній період. Мені здається, що цей момент більше психологічний, аніж фізичний або тактичний. У ситуації, коли суперник починає нас жорстко пресингувати, ми збиваємося на індивідуальні дії та припускаємося невимушених помилок.

Усі хлопці боролися до останнього, але не вистачило ігрової хитрості у четвертому періоді, який могли програти ще більше, але, закинувши два триочкових на останніх хвилинах, скоротили відставання до 13 очок.

Відчуваю свою провину в тому, що не можу переконати хлопців грати у четвертому періоді так, як ми це робимо на тренуваннях - спокійно, без переходу на індивідуальну гру, з використанням домашніх комбінацій.

Завтра в нас Ізраїль - ще один тест. Остання гра з командою нашого дивізіону вже перед офіційною з Туреччиною. Ми постійно намагаємося аналізувати наші дії та шукаємо шляхи покращення гри. Склад в нас вже майже оптимальний. На жаль, ми з Защуком так і не змогли вийти на Кирила Фесенко, який обіцяв з'явитися у стані збірною ще на початку серпня, тому розраховувати на нього вже не можемо. Але найбільша проблема - відсутність стабільності.

ukrbasket.net