Українська правда

Українки вилетіли до Великобританії

Сергей Шемшученко — 28 серпня 2008, 22:28

Лідер групи А відбірного циклу на Чемпіонат Європи 2009 серед жінок збірна України сьогодні вночі вирушає до Великобританії, де у суботу у столиці Уельсу Кардіффі розпочне друге коло групового турніру.

Напередодні вильоту команди головний тренер Володимир Брюховецький поділився з прес-службою ФБУ своїми враженнями від першого кола.

-Немає нічого дивного в тому, що ми на першому місці, адже ми завжди налаштовуємося на боротьбу, на думку лише о перемозі і о потраплянні у фінальну частину. В нас є бажання і є результат.

Ми будемо робити все, що від нас залежить, щоб у другому колі пройти дистанцію не гірше, ніж у першому. Команда готова боротися, атмосфера в колективі добра, фізичні кондиції у всіх теж добрі. Але спорт є спорт, через втрату трьох гравців лава запасних в нас не така глибока, як була на турнірі у Туреччині, тому будь-яка травма може стати дуже неприємною.

Усі дівчата зараз максимально налаштовані, всі стараються. Саша Горбунова та Олена Огородникова трохи виділяються тактично та технічно, але й усі інші приносять максимальну користь, на яку здатні.

Психологічно для нас була дуже важливою домашня перемога над Німеччиною. Отримана впевненість передалася на гру у Ізраїлі, де ми змогли повести у рахунку на початку поєдинку, що зумовило позитивний для нас результат.

Дивлячись на нашу турнірну таблицю, вважаю, що усі матчі другого кола будуть важливими, адже як Німеччина так і Великобританія вдома віддають очки суперникам.

Великобританія значно додала. У останній грі з Ізраїлем вони забили 80 очок, реалізувавши кидки з гри з дуже високим відсотком. Але в нас, на відміну від першої зустрічі з ними, коли ми грали з чистого аркуша, вже є відеозаписи та можливість добре підготуватися.

Нагадаємо, що у першому етапі групового турніру наша команда здобула три перемоги та одну поразку. Такий самий результат мають Литва та Ізраїль.

ukrbasket.net