Українська правда

Перемога над Болгарією дуже важлива - Брюховецький

Сергей Шемшученко — 6 січня 2009, 11:36

Головний тренер жіночої збірної України Володимир Брюховецький вважає перемогу над збірною Болгарії у додатковому відбірному турнірі на чемпіонат Європи 2009 року дуже важливою для команди.

"Ця перемога для нас важлива. Адже перемога в гостях, а надто, перша перемога зажди оцінюється дуже високо", - сказав тренер.

"Звичайно, гра зі збірною Болгарії склалася для нас непросто. Складність полягала, насамперед, у тому, що в команді багато новачків, і деяких треба було побачити у справі, хоча б протягом кількох хвилин. Це одна з причин не надто вдалої гри команди в першій половині", - додав він.

За словами Брюховецького, вже після великої перерви на майданчику знаходилися переважно "перевірені бійці".

"Зіграні між собою Олександра Горбунова, Олена Жержерунова, Любов Альошкіна та Ірина Бірюк провели матч на своєму високому рівні, плюс вдало вписалася у гру Ольга Дубровіна. В окремих ігрових епізодах команді серйозно допомогла Тетяна Щипакіна", - розповів наставник головної команди країни.

"У другій половині все налагодилося. Саме тоді нам дуже допомогла Любов Альошкіна, котра відіграла у своєму стилі - ставила блок-шоти, робила надзвичайно важливі перехоплення, відправляючи команду у швидкий відрив. Мотором команди в ці хвилини стала Ольга Дубровіна, а решта дівчат її підтримала. Таким чином, третю чверть ми відіграли на своєму звичному рівні.

В останній десятихвилинці точилася в'язка боротьба. І, чесно кажучи, утримувати рахунок, було важче, ніж наздоганяти суперниць. Наприкінці зустрічі болгаркам вдалося декілька хороших атак, і вони скоротили розрив у рахунку.

Не варто забувати і про шалену підтримку трибун. Але команда вистояла, продемонструвавши величезну самовіддачу", - наводить слова Брюховецького сайт ФБУ.