Українська правда

Віталій Лебединцев: Суддівство - це найгірше, що є в УБЛ

Сергей Шемшученко — 1 лютого 2009, 13:26

Екс-головний тренер БК "Одеса", який виступає в Українській баскетбольній лізі, розповів про причини свого звільнення з посади.

"За час моєї роботи в Одесі сталося достатньо подій, які мені зрозуміти важко. Я не можу зрозуміти, чому в Одесі, де команда цього сезону виграла більшість матчів, мені постійно кричали із залу, щоб я йшов? Хоча, коли я працював за кордоном мене після перемог носили на руках.

Я не розумію, чому люди, які на словах нібито дбають за одеський баскетбол і працюють за суддівським столиком, роблять все, щоб "Одеса" виглядала гіршою, ніж вона є насправді? І при цьому є очільниками керівних органів одеського баскетболу! Ніде, окрім як тут, я не стикався з подібним!

Мені дивно дізнаватися, що мене оштрафувала Ліга за вислови на адресу суддівства, хоча не я один говорив подібні речі. На прес-конференції після гри з "Черкаськими Мавпами" коментував суддів Арсіч, але його не чіпають. Тренер "Грифонів" Вржина говорив що суддівство - це гірше, що є в УБЛ, але його не штрафують. Оштрафували президента львівської "Політехніки" Лазорка за його інтерв'ю на цю ж тему, але і те - на меншу суму, ніж мене. Виходить, у нас президенти клубів отримують менше, ніж тренери...

Зрозумійте, проблема не в штрафі. Як тільки у мене буде можливість, я заплачу те, що повинен - Лігу потрібно поважати, і я це роблю.

Ось тільки чому в УКРАЇНСЬКІЙ Баскетбольній Лізі всі озброїлися саме на українського тренера, мені зрозуміти важко.

Що дивно: минулого тижня я подивився матч "Черкаські Мавпи" - "Будівельник". І був просто в шоці! Виявляється, наші судді можуть судити! Це був відмінний матч в плані суддівства! Так чому ж вони не працюють так завжди, якщо можуть?!"

Нагадаємо, за несплату штрафу у розмірі 5000 гривень головний тренер БК "Одеси" Віталій Лебединцев був недопущений на матч БК "Одеса" - "Ферро-ЗНТУ". Проте наставник знаходився у залі і дефакто керував командою.

bcodessa.com.ua