Українська правда

"Хімік" завершив перший етап зборів

Сергей Шемшученко — 12 серпня 2009, 21:51

"Хімік" завершив перший етап тренувальних зборів, що проходив в Південному з 1 серпня.

За оцінкою головного тренера команди Дмитра Базелевського, про результати поки що говорити рано - робота йде згідно з графіком.

"Поки втягуємося і готуємося до роботи на другому етапі зборів, включаємо в тренування роботу з м'ячами, йде тактична підготовка - поки що працюємо над тим, щоб сформувати оптимальний стиль гри, який дозволить максимально розкритися нашим гравцям", - вважає Базелевський.

"Американці вже підключилися до тренувань - практично відразу після прибуття в розташування команди 6 серпня вони працюють за нашим графіком. Поки ще для хлопців йде період звикання до нашого часу, видно, що їм важче, ніж нашим гравцям, але це тимчасове явище", - сказав тренер.

За словами наставника, всі гравці пройшли серйозне медичне обстеження, в якому були задіяні фахівці київського Державного науково-дослідного інституту фізкультури та спорту України.

Згідно з результатами обстеження баскетболіста перебувають в гарній формі і готові до основного етапу зборів, який розпочнеться у Златіборі 15 серпня. Саме на цьому етапі роботи будуть закладатися фізичні кондиції гравців на майбутній сезон.

До 30 серпня в програмі збору - заняття ЗФП, після чого на сім днів команда відправиться в Белград, де проведе чотири товариські зустрічі. На цьому етапі і буде прийнято остаточне рішення про склад команди суперліги - з 16 учасників зборів тренерський штаб відбере 12 гравців, повідомляє прес-служба клубу.