Українська правда

Мельничук: "Гра з Чехією - надзвичайно важлива для всього українського баскетболу"

Сергей Шемшученко — 20 серпня 2009, 10:07

У четвер, 20 серпня, у київському спорткомплексі "Меридіан" збірна України проведе останню гру в рамках турніру за право залишитися в Дивізіоні А.

Суперником підопічних Валентина Мельничука стане команда Чехії, якій українці поступилися на виїзді з рахунком 64:71. Для вирішення турнірного завдання - збереження прописки в еліті європейського баскетболу - збірній України, яка знаходиться на третьому місці у групі "С", маючи однакову з угорцями та чехами кількість перемог і поразок, потрібна лише перемога.

Напередодні вирішального поєдинку головний тренер збірної Валентин Мельничук розповів про те, в якому стані готовності команда підходить до зустрічі з чехами:

"Ми влаштували "відеосесію" для команди, під час якої ще раз розібрали нашу виїзну гру з чехами, а також переглянули окремі фрагменти останнього матчу з естонцями та провели тренування, приділивши головну увагу кидкам і грі в нападі. Вранці ми проведемо кидкове тренування, а також ще раз переглянемо ключові моменти гри з чехами. Перші провальні десять хвилин у Чехії, протягом яких ми грали без захисту, вирішили долю того матчу. Але з кожною грою наш захист стає все більш міцним і командним, а взаєморозуміння між гравцями покращується…

Ми першими порушили традицію цього турніру за виживання, вигравши на виїзді, але хотілося, щоб не сталося запаморочення від успіхів, адже лише перемога гарантує нам місце в Дивізіоні А. Гадаю, хлопці це й самі прекрасно розуміють, тому додатково налаштовувати та мотивувати їх не потрібно. Сьогодні відбудеться надзвичайно важлива гра для всього українського баскетболу, для всіх наших клубів, для вболівальників, на підтримку яких ми сподіваємося", - заявив Мельничук

За словами наставника збірної, більшість гравців збірної почувають себе нормально. У сьогоднішньому тренуванні не брав участі лише Максим Корнієнко, в якого проблеми зі спиною. Олег Салтовець тренувався не в повну силу через розтягнення стегнового м’яза. Під питанням і поява капітана на майданчику у грі з Чехією. Сергій Попов завершив тренування раніше, отримавши незначну травму, що не повинна йому завадити зіграти завтра.
Сергій Ліщук тренувався, хоча травма все ще непокоїть центрового.

"Я сподіваюся на те, що Сергій втретє допоможе команді в цьому турнірі, - наголосив Валентин Мельничук, - так, як вперше допоміг у грі з угорцями, а вдруге - поїхавши до Естонії та підтримуючи партнерів на лаві, як справжній лідер. У завтрашній грі його присутність буде надзвичайно важливою".

Офіційний сайт ФБУ