Українська правда

"Будівельник" підпише Ратко Варду?

Сергей Шемшученко — 28 вересня 2009, 09:23

Київський "Будівельник" в рамках комплектації складу має намір посилити позицію п'ятого номера.

Як пише газета "Спорт-Экспресс в Украине", кандидатами на місце центрового "Будівельника" є два гравці з досвідом гри у НБА - грузин Ніколоз Цкітішвілі та серб Ратко Варда.

Раніше "Чемпіон" вже повідомляв про інтерес "Будівельника" до Цкітішвілі, а що стосується Ратко Варди, то його українські вболівальники можуть чудово пам'ятати за виступами у БК "Київ". У команді Ренато Паскуалі він провів повний сезон-2004/2005. Багато спеціалістів і досі називають його найкращим центровим в історії чемпіонатів України, який, втім, не зміг у Києві розкрити і п'ятдесят відсотків свого потенціалу.

В НБА 29-річний Варда має досвід виступів за "Вашингтон Візардс", а останній сезон провів у складі російських "Хімок", за які у 5 матчах чемпіонату Росії набирав 7,8 очка за гру.

Додамо, що Варда має невеликий досвід спільної праці з нинішнім наставником "Будівельника" Рімантасом Грігасом. Минулий сезон вони разом починали у "Жальгірисі", але вже до початку грудня обидва через фінансові проблеми залишили легендарний каунаський клуб.