Українська правда

У Львові відкриють палац спорту з трибунами на 1500 місць

Сергей Шемшученко — 1 грудня 2009, 11:12

За кілька тижнів у львівському палаці спорту "Галичина" завершать капітальний ремонт, відтак споруда буде готова знову прийняти матчі футзальних, гандбольної та баскетбольної команд.

Капітальний ремонт обі­йдеться власникам "Галичини" у вісім мільйонів гривень, розповів в інтерв'ю "Львівській газеті" директор спорткомплексу Ігор Савицький.

Після реконструкції замість 300 глядачів "Галичина" прийматиме під час баскетбольних поєдинків близько 1500. У футзалі та гандболі майданчик ширший, а тому не вдасться використати всі трибуни. За матчами представників цих видів спорту зможуть спостерігати трохи більш ніж 1000 уболівальників.

Попри реконструкцію, в "Галичині" не проводитимуть ігор серйозних єврокубкових турнірів. Приміром, у баскетбольних міжнародних змаганнях до приймаючої сторони є вимога: не менш ніж 3000 посадкових місць. А з 2010 року таких місць має бути не менш ніж 5000.

"В Україні немає жодного палацу спорту на 5000 місць. Думаю, українським клубам можуть дати рік-два на усунення цього недоліку, а потім, якщо не добудують чи не збудують, в Україні взагалі не буде міжнародного баскетболу", - каже Ігор Савицький.