Українська правда

Мітровіч: Кількість легіонерів потрібно зменшувати

Сергей Шемшученко — 25 грудня 2009, 08:48

Кількість легіонерів в українському баскетболі потрібно зменшувати. Так вважає головний тренер БК "Кривбасбаскет" Звєздан Мітровіч.

"Це мій восьмий сезон в Україні. Гадаю, що після стількох років роботи в цій країні можу говорити про це як місцевий фахівець. Існує різний європейський досвід, наприклад Іспанії і Греції, де з великою кількістю іноземних гравців покращилася якість баскетболу, як в клубах, так і в збірних", - розповів наставник в інтерв'ю прес-службі клубу..

"Приклади прибалтійських і колишніх югославських країн, де основна ставка поставлена на власну школу, теж дає добрий результат. Я думаю, що Україна повинна засвоїти досвід обох сторін. Це означає, що потрібно приступити до навчання дитячих тренерів та підвищення їх кваліфікації. Вони стануть основою хорошої школи.

Також поступово потрібно буде зменшувати кількість легіонерів. У цьому випадку потенціал українських гравців у конкуренції з хорошими легіонерами піде на користь українському баскетболу як на індивідуальному, так і на командному рівні", - вважає Звєздан Мітровіч.