Українська правда

Українці дізнаються суперників у кваліфікації до Євробаскету-2011 16 січня

Сергей Шемшученко — 8 січня 2010, 14:21

ФІБА оголосила про результати посіву для команд, які будуть брати участь у кваліфікації до чоловічого чемпіонату Європи 2011 року, жеребкування якого відбудеться 16 січня у Німеччині.

Учасники Чемпіонату світу від Європи - фіналісти Євро 2009 (Іспанія, Сербія, Греція, Словенія, Хорватія, Франція, Туреччина, Росія та Німеччина), а також господар чемпіонату Європи 2011 року - Литва, вже кваліфікувалися на Євробаскет 2011.

Ще 15 команд (Бельгія, Боснія та Герцеговина, Болгарія, Фінляндія, Македонія, Грузія, Великобританія, Угорщина, Ізраїль, Італія, Латвія, Чорногорія, Польща, Португалія й Україна) змушені будуть боротися за право виступити у фінальній частині Євро крізь сито кваліфікаційного раунду, ігри якого відбудуться у серпні 2010 року.

Вони будуть поділені на три групи, по п'ять команд в кожній. Переможці груп, а також дві найкращі команди, що посіли другі місця, потраплять на Євро 2011.

Решта десять команд візьмуть участь у додатковому кваліфікаційному турнірі. Перші шість за рейтингом команд виборюватимуть у двох групах ще одну путівку у фінальну частину. Чотири останні команди боротимуться за право залишитися в Дивізіоні "А".

Україна згідно із рейтингом за підсумками Євробаскету 2009 року посідає 13 місце серед 15 учасників кваліфікаційного раунду.

Федерація баскетболу України