Українська правда

Горбунова перейшла у "Дніпро"

Сергей Шемшученко — 12 січня 2010, 14:22

У повторному матчі 1/16 фіналу жіночого Єврокубку проти іспанської "Ібіци" у складі дніпропетровського "Дніпра" дебютує найкраща українська баскетболістка Олександра Горбунова.

23-річний форвард (зріст - 186 см) підписала контракт з "Дніпром" до завершення сезону. Горбунова є беззаперечним лідером збірної України і володіє унікальним досягненням. У 2004-му році вона стала MVP відразу двох чемпіонатів Європи - для баскетболісток віком до 18 і до 20 років.

У першій половині нинішнього сезону Горбунова виступала в Іспанії за "Авеніру" з міста Саламанка. Цей клуб був фіналістом минулорічної Євроліги. У чемпіонаті Іспанії Олександра зіграла у 14 матчах, у середньому проводячи на майданчику 18 хвилин, набирала 7,4 очки і робила 3,8 підбирань. У Євролізі українка провела 8 матчів (майже 19 хвилин, 8,4 очки і 2,9 підбирань).

Останній матч за "Авеніру" новобранка "Дніпра" зіграла 3-го січня проти "Жирони". Раніше вихованка бердянської школи баскетболу захищала кольори запорізької "Козачки", угорського "Сопрону" та московського ЦСКА, інформує womenbasket.com.ua.