Українська правда

Суперники збірної України назвали склад

Сергей Шемшученко — 30 червня 2010, 13:03

Тренерський штаб чоловічої збірної Угорщини оприлюднив список із чотирнадцяти баскетболістів, відібраних Браніславом Джунічем і Балажем Шабалі.

Як повідомляє ФБУ з посиланням на noikosar.hu, угорці разом із командами Великобританії, Македонії, Боснії та Герцеговини стане суперником України у відборі на Чемпіонат Європи 2011 року.

Серед викликаних до табору угорської збірної гравців - як виконавці, добре знайомі українцям за двома попередніми матчами з Угорщиною (Мартон Фодор, Петер Лорант, Адам Ханга та інші), так і молоді баскетболісти.

Нагадаємо, що саме угорці минулого літа стали одним із суперників нашої національної команди в боротьбі за право залишитися в еліті європейського баскетболу.

Тоді у першій, виїзній, грі підопічні Валентина Мельничука, серед яких вирізнялися Олексій Печеров (17 очок + 5 відскоків) і Кирило Фесенко (13 очок + 7 підбирань), поступилися супернику з рахунком 67:91.

Однак зуміли реваншуватися, здобувши вкрай важливу домашню перемогу - 77:69. Чудову гру продемонстрував Олексій Печеров, котрий набрав 28 очок, додавши до них 17 підбирань і 2 блок-шоти. Денис Лукашов записав на свій рахунок 13 очок і 5 підбирань.

Наступні перемоги над естонцями та чехами дозволили Україні зберегти прописку в Дивізіоні А. Вдалося це зробити і нашому нинішньому супернику.

Відзначимо, що найкращий бомбардир угорської команди в минулому відборі та зокрема в матчах із Україною досвідчений Іштван Немет завершив свої виступи у збірній.

Національна команда Угорщини підготовку до вирішальних змагань, що відбудуться у серпні, розпочала ще 21 червня. Тренерський штаб команди запланував на липень участь своїх підопічних у двох міжнародних товариських турнірах: в італійському Борміо, де їх суперником стануть збірні господарів, Йорданії та Ірану (8-10 липня), та в Португалії, де Угорщині доведеться зіграти з господарями, а також Бразилією та Анголою (23-25 липня).

Крім того, 17 липня угорці проведуть спаринг із командою Грузії.

В рамках кваліфікаційного раунду до Євро-2011 Україна зіграє з Угорщиною 11 серпня дома (поєдинок відбудеться у Львові) та 26 серпня - на виїзді.