Українська правда

Збірна України програла другий матч на турнірі у Мінську

Сергей Шемшученко — 10 липня 2010, 22:11

Національна команда України зазнала другої поразки на міжнародному турнірі чоловічих команд у Мінську, поступившись команді Ізраїлю з рахунком 73:65.

Підопічні Віталія Чернія доволі впевнено розпочали поєдинок, реалізувавши два поспіль триочкових на початку першої чверті, але збірна Ізраїля дуже швидко взяла гру під контроль, насамперед завдяки агресивному та жорсткому захисту. Суперники пішли у відрив, але ривок наприкінці періоду дозволив Україні скоротити відставання до 22:19.

Друга чверть стала вирішальною у двобої. Ізраїль повністю перекрив кисень задній лінії нашої команди, через що не вдавалося відпрацювати комбінаційні дії, підсумком чого став рахунок 16:2 у десятихвилинці. Кирило Фесенко став єдиним українцем, хто зміг відзначитися бодай раз.

Довга розмова під час великої перерви сколихнула бойовий дух нашої команди. У третій чверті синьо-жовтим вдалося вирівняти хід гри (24:25), а у четвертій взагалі продемонструвати швидкий та змістовний баскетбол, перегравши суперників 11:19.

Особливо активними в останній десятихвилинці були Максим Корнієнко, Дмитро Глєбов і Максим Пустозвонов. Втім, за вдалими відрізками обов'язково слідували провали, що й не дозволило Україні наблизитися до суперників на небезпечну відстань.

Найрезультативнішими гравцями у складі збірної України стали Максим Пустозвонов - 13 очок + 5 підбирань і Дмитро Забірченко - 11 очок.

ФБУ