Українська правда

Жіноча збірна України зазнала поразки у Словаччині

Сергей Шемшученко — 17 серпня 2010, 21:06

Національна жіноча збірна України зазнала другої поразки у кваліфікації до чемпіонату Європи, поступившись на виїзді Словаччині з рахунком 53:82 (14:20, 8:14, 8:23, 23:25).

Дебют матчу минув у рівній боротьбі. Команди, особливо господарі, котрі змарнували кілька спроб, досить довго не могли пристрілятися до кілець, аж поки Юлія Лапшинова не відкрила рахунок, реалізувавши один із двох штрафних, пише сайт ФБУ.

У подальшому гра пожвавилася - протягом перших п'яти хвилин лідер змінювався десять раз, причому українки постійно лідирували. Однак в останні три хвилини стартового періоду результативні очки на свій рахунок записували лише баскетболістки збірної Словаччини, які завершили його на власну користь - 20:14.

На старті другої чверті українки змарнували кілька триочкових спроб, а вдалих атак на кільце суперниць із середньої дистанції у виконанні наших дівчат було не так багато, щоб внести необхідний перелом у гру. Натомість словачки не лише втримали комфортний для себе розрив у рахунку, а й збільшили його вдвічі - 34:22.

Третя десятихвилинка розпочалася з дальніх пострілів Любові Альошкіної, котра загалом нечасто наважується на подібні кидки, та Аріни Маркотенко. Проте словацька далекобійна артилерія спрацювала незгірше - три поспіль дальні кидки, два з яких на рахунку Люсії Лашкової, збільшили розрив у рахунку до сімнадцяти очок вже на початку четвертої хвилини третього періоду.

Натомість збірна України наступні свої очки набрала лише на останніх секундах чверті. Тож на перерву перед заключним відрізком гри команди пішли за рахунку 57:30 на користь Словаччини. Протягом останньої чверті підопічні Ірини Щипакіної відпустили суперниць вперед на тридцять сім пунктів і лише на останніх хвилинах гри зуміли дещо скоротити відставання.

Найрезультативнішими у складі збірної України стали: Олена Огородникова - 9 очок + 9 підбирань, Таїсія Бовикіна - 8 очок, Інна Кочубей - 8 очок, Олена Жержерунова - 7 очок + 2 підбирання.