Українська правда

Медведенко: Баскетбол в України напівмертвий

Сергей Шемшученко — 26 серпня 2010, 13:35

Баскетбол в Україні знаходить у стані між життям та смертю, і позитивні зрушення ще нескоро вплинуть на таку ситуацію.

Про це володар двох перснів чемпіона НБА у складі "Лос-Анджелес Лейкерс" українець Станіслав Медведенко заявив в інтерв'ю "Блик".

"Український баскетбол? Напівживий або напівмертвий. Щось середнє. Національним продуктом в Україні баскетбол стане дуже нескоро. Якщо взагалі колись стане", - сказав він.

"Це оптимістичний прогноз в даній ситуації. Для того, щоб баскетбол став в Україні національним продуктом, потрібно поміняти все. По-перше, ставлення наших людей до спорту. Держава повинна піклуватися про своє поколінні. Тоді, може бути, настануть якісь зміни", - продовжив він.

"Суперліга - це просто починання. З часом ми подивимося, хороший чи поганий - чи з'явиться якийсь результат чи ні. Порівнювати нашу суперлігу з НБА навіть якось некоректно. Як, втім, порівнювати і систему спорту в США і Україні. Тому що в Америці держава вкладає в розвиток дитячого і юнацького спорту колосальні гроші. Це два абсолютно різних світи", - зазначив українець.

"Колись ми прийдемо до того, що у нас будуть приватні школи, які будуть зведені з університетами та командами суперліги. Чим раніше власники наших клубів зрозуміють, що краще вкладати гроші не в легіонерів, а в доморощених гравців, тим швидше справа зрушиться з мертвої точки", - запевнив Станіслав.

Зараз 31-річний Медведенко працює в дитячому баскетболі, організувавши свою приватну школу в Києві та 3-4 рази на рік літає у Лос-Анджелес до п'ятирічної доньки, з мамою якої розійшовся.