Українська правда

Євробаскет-2011. Україна знов програє, цього разу - Угорщині

Сергей Шемшученко — 27 серпня 2010, 09:31

Чоловіча збірна України зазнала чергової поразки в рамках кваліфікації до чемпіонату Європи 2011 року, поступившись на виїзді Угорщині з рахунком 83:75 (13:14, 28:20, 21:19, 21:22).

Про це повідомляє офіційний сайт ФБУ.

Відкривши рахунок у матчі, господарі не зуміли заволодіти ініціативою. Натомість збірна України, у складі якої особливо варто відзначити "великих" Сергія Ліщука та Кирила Фесенка, вже до середини десятихвилинки вела 10:5. Втім, до кінця першої чверті угорці не лише зрівняли рахунок, а й вийшли вперед, і лише "гак" від В'ячеслава Кравцова дозволив нашій команді піти на першу перерву в якості фаворита - 14:13. Уже на старті наступної десятихвилинки господарі були попереду +4, українці до її середини зуміли відігратися та навіть ненадовго повернути собі перевагу, однак після дальнього пострілу Акоша Хорвата лідерство знову захопили угорці. І якби не триочкові кидки Дениса Лукашова та Андрія Агафонова, розрив у рахунку на користь збірної Угорщини був би значно більшим. В підсумку, першу половину гри команди завершили з рахунком 41:34.

Протягом наступних десяти хвилин, незважаючи на відчайдушні спроби Сергія Ліщука та партнерів переломити хід поєдинку, перевага господарів зросла ще на два пункти. Однак заключна чверть, яку суперники розпочали за рахунку 62:53 на користь збірної Угорщини, розпочалася для нашої команди доволі оптимістично. Спочатку два поспіль постріли з-за дуги у виконанні Дмитра Забірченка та Ростислава Кривича дозволили скоротити розрив у рахунку до п'яти пунктів, потім Сергій Ліщук самотужки відіграв ще три очка. Однак на більше в українців не вистачило ані сил, ані часу. Натомість баскетболісти угорської збірної довели матч до перемоги, здобувши реванш і потішивши власних уболівальників.

Найрезультативнішими гравцями у складі збірної України стали: Сергій Ліщук - 16 очок + 5 підбирань + 3 блок-шоти, Кирило Фесенко - 12 очок + 6 підбирань + 3 перехоплення + 2 передачі, В'ячеслав Кравцов - 12 очок + 6 підбирань, Ростислав Кривич - 9 очок + 4 підбирання + 3 передачі, Андрій Агафонов - 8 очок + 4 підбирання.

В іншому матчі групи "В" Великобританія лише в овертаймі здолала Боснію та Герцеговину з рахунком 94:85.