Українська правда

Збірні України боротимуться за додаткові путівки на Євробаскет-2011

Сергей Шемшученко — 30 серпня 2010, 17:11

Національні чоловіча та жіноча збірні України завершили кваліфікаційний турнір до Чемпіонату Європи 2011 року.

Пробитися до фінальної частини континентальної першості за його підсумками підопічним ані Віталія Чернія, ані Ірини Щипакіної не вдалося, тож тепер обидві команди будуть боротися за додаткові путівки на Євробаскет.

За підсумками відбірного турніру до чоловічого чемпіонату Європи 2011 року визначилися п'ять збірних, які приєднаються до десяти учасників, що заздалегідь потрапили на континентальну першість: Чорногорія, Великобританія та Бельгія - як переможці своїх груп, Македонія та Ізраїль - як кращі команди, що посіли другі місця у групі.

Нагадаємо, що попередню десятку учасників Євро-2011 склали: Іспанія, Сербія, Греція, Словенія, Франція, Хорватія, Німеччина, Литва, Росія та Туреччина.

Національна чоловіча збірна України, яка посіла третє місце у групі "В", візьме участь у додатковому кваліфікаційному турнірі, переможець якого отримає путівку на чемпіонат Європи.

За підсумками відбірного турніру до жіночого чемпіонату Європи 2011 року визначилися вісім команд (Литва, Хорватія, Ізраїль, Латвія, Туреччина, Чорногорія, Великобританія, Словаччина), які приєднаються до семи збірних, що кваліфікувалися на континентальну першість автоматично (Франція, Росія, Іспанія, Білорусь, Греція, Чехія, Польща).

Національна жіноча збірна України, що посіла третє місце у групі "D", також зіграє за додаткове місце на чемпіонаті Європи.

Варто зазначити, що формат додаткових кваліфіційних турнірів, а також повний склад та кількість учасників як у чоловіків, так і у жінок поки що невідомі. Ці питання є головними на порядку денному генеральної асамблеї ФІБА-Європи, що відбудеться 5-го вересня.

ФБУ